Esittely

Suonkulman kennelnimi on myönnetty  6.8.2009.                                                                        

Kennelnimen alla tavoitteena on jalostaa ja kasvattaa hyvän riistavietin omaavia, terveitä, hyväluonteisia metsästyskoiria hirvi- ja karhumetsälle, koe- ja näyttelytoimintaa unohtamatta.                                                                       Rotuina Harmaa Norjanhirvikoira ja Jämtlanninpystykorva.

Kennelin toisena rotuna on Suomenlapinkoira. Tämän rodun kantanarttu  haettiin kenneliimme Orismalasta  Ullastiinan kennelistä 2013. 

Tavoitteena tässäkin rodussa jalostaa terveitä, hyväluontoisia ja rodunomaisia  koiria seura- sekä harrastuskoiraksi (toko, agility, näyttely, tottelevaisuus- ja käyttökokeet).  Halutessasi tarjoan ensimmäisen vuoden Suomenlapinkoira-Lappalaiskoirat Ry:n  jäsenyyden.

Koirat ovat meillä perheenjäseniä ja pennutkin kasvavat saaden rakkautta ja huolenpitoa kotioloissa perheen keskellä tottuen niin lapsiin kuin toisiin koiriin.
Pennut luovutetaan  rekisteröityinä,  loishäädön saaneina sekä eläinlääkärin tarkastamina ja sirutettuina. Kotiin vietäväksi annamme myös kattavan pentupaketin.

Kennelistämme lähtevien koirien omistajille olemme tukena aina koiran eliniän ajan ja pidempäänkin.

Raimon taustaa:

Hirvenmetsällä olen kulkenut pienestä pitäen yli 30 vuoden ajan. Ensimmäisen hirvikoirani hankin vuonna 2005 maaliskuussa Rävaksen kennelistä Erik Blomqvistiltä. Sieltä taloon haettiin Muska. Seuraavana syksynä, kun huomasin Muskan kaameat riistaveret, alkoi hirvenhaukuttamiset kiinnostaa enemmissä määrin. Tuomari kortin hankin myös ja kenneltoiminta repäisi ihan tosissaan mukaan.

Seurat ja yhdistykset joihin kuulumme:  Suomen Kennelliitto,  SHHJ, Pohjois-Savon Pystykorvakerho,  Kuopion seudun Metsästyskoirakerho,  Lappalaiskoirat ry, Suonenjoen Kennelyhdistys, Jalkalan Erämiehet ry ja  Kuopion Kairankiertäjät ry.

Molemmilla on myös taskussa kasvattajan tutkinto.

Perheeseen kuuluu myös vuosina -95 ja -00 syntyneet pojat. Molemmat ovat innokkaita metsällä kävijöitä ja koiraharrastajia. Perheen yhteisenä harrastuksena retkeily ja vaeltaminen koirien kera.

 

 

 

4 thoughts on “Esittely

 1. Eero Villman

  Terve,

  Luen aina silloin tällöin sivujasi Raimo ja huomasin Muskan kuolleen ja lisäksi jotkut pennut olivat haukkuneet jotakin joskus. Minulla on Muskan pentu Nappe ja siitäkin on tullut varsin hyvä hirvikoira. Halua hirvien perään on vaikka muille jakaa ja siitä ei homma jää kiinni. Suurin ”ongelma” sen kanssa on sen liiallinen sitkeys varsinkin jos hirvi(et) antavat haukkua eivätkä lähde pitkiin karkkoihin. Viimeisin tälläinen ”ongelma tilanne” sattui reilu viikko sitten, kun se viihtyi hirvillä 26h ja vasta silloin sain pois, kun pääsin aivan viereen(=n. 20-30m) kutsumaan sitä. Aiemmat yritykset meni kuuroille korville.
  t. Eero

  Vastaa
  1. suonkulman Artikkelin kirjoittaja

   Terve Eero! Kuulostaa siltä että olet saanut kaveriksesi Hirvikoiran. 🙂 Näin kasvattajana tuntuu erinomaisen hyvälle, että kasvatit viihtyvät hirvillä, eivätkä muualla ”hiimaile”. 🙂

   Vastaa
 2. Hannu Rönkkö

  Tervehdys,olisin kiinnostunut lapinkoiran pennusta,näistä Ullastiinan jälkeläisistä.Onko tulossa mahdollisesti lähiaikoina,

  Vastaa
  1. suonkulman Artikkelin kirjoittaja

   Moi. Anteeksi että ei huomattu aikaisemmin tätä yhteyden ottoa. Suunnitelmissa on pentue syys-lokakuun kiimaan Missille.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *